A la venda les darreres entrades per al concert “L'Enigma Pergolesi” d'aquest diumenge, amb les manresanes Mireia Pintó i Núria Rial

A la venda les darreres entrades per al concert “L'Enigma Pergolesi” d'aquest diumenge, amb les manresanes Mireia Pintó i Núria Rial

El concert es durà a terme a La Cova de Sant Ignasi, i comptarà també amb Ensemble Exclamatio, dirigits per Oleguer Aymamí i Alba Roca

Dijous, 22 de Setembre de 2022

Aquest diumenge, 25 de setembre a les 18 h, la Cova de Sant Ignasi acollirà el concert de “L’Enigma Pergolesi”, que comptarà amb les cantants Núria Rial, Mireia Pintó i el conjunt musical Ensemble Exclamatio, dirigits per Oleguer Aymamí i Alba Roca. Les entrades tenen un preu de 22 euros si es compren de manera anticipada o 25 euros si es compren a taquilla, i estan disponibles a través de la web www.manresa2022.cat i l’Oficina de Turisme de Manresa (plaça Major, 10).

Per aquest concert, la soprano Núria Rial i la mezzosoprano Mireia Pintó ens acosten a la bellesa musical de l’Stabat Mater de G.B.Pergolesi (1710-1736), una de les obres més difoses i impreses del segle XVIII. L’obra ja havia estat composta per Alessandro Scarlatti l’any 1706, però va ser a través de la versió de Pergolesi que va arribar al que molts consideren el seu màxim esplendor. Fins i tot el mateix Johann Sebastian Bach va realitzar una adaptació d’aquesta. Durant el concert, s’interpretaran altres obres que, igual que l’Stabat Mater, han estat popularment atribuïdes a Pergolesi, com el Concerto Armonico núm. 5 en fa menor –d’Unico Wilhem van Wassenaer-, el Salve Regina –de Joan Rossell- i la Simfonia “Al santo sepolcro” RV169 -d’Antonio Vivaldi-. La soprano i la mezzosporano manresanes estaran acompanyades per Ensemble Exclamatio, coodirigits per Oleguer Aymamí Busqué i Alba Roca, que toquen el violoncel i el violí concertino respectivament. La resta de la formació està composta per Elisabet Bataller, Cati Reus, Maria Roca i Paula Sanz al violí, Ricart Renart i Miquel Córdoba al violí i viola, Xavi Puertas al violone, Marc Díaz a l’orgue positiu i Carles Blanch a la tiorba. L’Ensemble porta a terme diferents projectes on conviuen la música de cambra amb la música orquestral i vocal, adaptant-ne la formació en funció del programa.

Un programa d’actes transversal amb més de 100 activitats

El concert de l’Enigma Pergolesi forma part de Manresa 2022, un projecte que conté més de 40 accions i 100 activitats distribuides en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport. Destaca el fòrum internacional de debat interreligiós —que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove— i les accions que enforteixen la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià. També les actuacions culturals i musicals, amb Love of Lesbian, la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Carles Cases, Manel Camp o Jordi Savall, entre molts altres. El programa sencer es pot descobrir a www.manresa2022.cat.

L’organització està liderada per l’Ajuntament de Manresa i l’Oficina Tècnica de Manresa 2022, que compten amb un bon nombre d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual que s’han implicat en el projecte, en especial la Fundació La Caixa, essent el patrocinador principal, i AUSA, Constructora del Cardoner, Denso i la corredoria d’assegurances Pujol com a patrocinadors globals del projecte.

De Manresa al món

Manresa 2022 commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem. Ignasi va estar-se prop d’un any a la ciutat, s’hi va inspirar per a escriure els ‘Exercicis Espirituals’ i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta. Tant és així que molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de Manresa. La commemoració —de relleu mundial— permet reivindicar i potenciar el llegat patrimonial de Manresa i consolidar el seu paper com a final del Camí Ignasià.